Kopi Lejen

Di sebalik warna hitam itu, ada sejuta warna, yang penuh rahsia, jika kurang gulanya, ada cerita pahit dalamnya, jika terlebih gulanya, ada cerita sakit sedia, jika sempurna rasanya, pasti semua gembira Secangkir kopi biasa, membezakan yang miskin dan kaya, kerana secangkir kopi juga ada yang berlagak kaya padahal papa kedana Manusia,lihatlah kopi sana, biarpun hitam lanDi sebalik warna hitam itu, ada sejuta warna, yang penuh rahsia, jika kurang gulanya, ada cerita pahit dalamnya, jika terlebih gulanya, ada cerita sakit sedia, jika sempurna rasanya, pasti semua gembira Secangkir kopi biasa, membezakan yang miskin dan kaya, kerana secangkir kopi juga ada yang berlagak kaya padahal papa kedana Manusia,lihatlah kopi sana, biarpun hitam langsung tidak menarik warnanya, tapi menjadi kegemaran semua Namun elaklah menjadi kopi yang cantik dan sempurna padahal ada sakit dan haram di dalamnya.
Kopi Lejen Di sebalik warna hitam itu ada sejuta warna yang penuh rahsia jika kurang gulanya ada cerita pahit dalamnya jika terlebih gulanya ada cerita sakit sedia jika sempurna rasanya pasti semua gembi

  • Title: Kopi Lejen
  • Author: Azwar Kamaruzaman Syafiq Aizat Haziq Zulkifli Hidayat Muhamad Asmar Shah Ehsan El Bakri Yoana Dianika Ahmad Akmal Azman
  • ISBN: 9789670591285
  • Page: 278
  • Format: Paperback
  • 1 thought on “Kopi Lejen”

    1. yeay buku yang ke 50 dalam masa 2 bulan!!sempena buku ke 50, saya nak bagi review panjang sikit la (berangan)overall, saya suka antologi cerpen ini! terbaik, malah lebih baik jika dibandingkan antologi cerpen rasuk & fixi KOPI rasanya pelbagai cerita diadun mengungkapkan pelbagai tema tapi masih berkaitan kopi, memang secukup rasa!1. Wanita Si Pengutip Kopi2.5*saya perasan, penulis gemar mengutarakan tema sebegini, kekurang sesorang diwaktu kecil yang menjadi bahan ejekkan (kali ini berkulit [...]

    2. Overpriced coffee.Seperti mana lain-lain papan menu di kedai kopi, terkandung nama kopi yang bagus dan juga yang tak bagus. Permasalahannya, pecahan dua jenis kopi ini tak seimbang (berat ke arah ketidakbagusan), sekaligus menjadikannya kurang gurih.

    3. Aku cari kelainan, jadi aku cuba lejen. Itupun selepas membaca beberapa review di sini. Dan juga selepas mengambil kira aku suka buku fixi yang Nadia Khan tulis tu. Aku kira buku Fixi dan Lejen tak jauh larinya. Tak aku silap kira. Kopi Lejen mengecewakan sungguh.Aku juga ada cerita pasal kopi. Banyak ceritanya. Tapi cerita kopi dalam Kopi Lejen ini banyak mengarutnya. Aku tak kisah kalau cerita khayalan, time machine atau cerita hantu. Cerita zaman purba atau masa hadapan. Tetapi cerpen2 dalam [...]

    4. aku suka kopi. hang letak kopi apa pun, aku tibai. antologi cerpen kopi dalam kopi ni, aku kata bolehlah nak kata syok sangat pun dak, mengecewakan pun dak.

    5. Dalam kompilasi cerpen ni, tak semua mengasyikkan. Antara yang best adalah Wanita Si Pengutip Kopi, Kopi & Depresi dan Aku, Gadis Bersayap dan Bilik Biru.Membaca Anda, Kopi dan Robert memenatkan sebab cerita dia macam deep tapi sukar difahami (deep memanglah susah nak faham tapi ni susah nak faham in the sense, berputar belit sangat) dan rasa macam pengarang terlalu mencuba. Aliran jalan cerita dia tak berapa lancar. Ada beberapa cerita lain berkisarkan cinta tak beberapa efektif sebab walau [...]

    6. Ini boleh kira cerpen lejen pertama yang aku baca. Sebab aku beli? aku tergoda dengan tajuk kopi tu sendiri. Aku ni boleh kira penggila kopi.Ok jujur cakap, aku suka gila cerpen2 diamang kena dengan tekak. Setiap kali habis satu cerita, aku jadi nak minum kopi.Haha ok.Ni cerpen top 3 yang aku rasa memang kebabomm best1) Kopi&Depresi2) Tunggu3) Mona Laila Tipah ke Ramlahtop 3 yang ni, di atas persetujuan tiga member yang dah merabakkan buku ni bersama.Tapi, ade je cerpen yang aku rasa berat t [...]

    7. Wah.ali lg Lejen hasilkn cover yg mnrik.t mnpati temaKOPIMcm biasa bnyak karya dlm 1 naskah,xsmua nya mjadi dan bestYg cool.g coolYg so so.t so soYg krik krik.k krik krik btol1 ★ unt cover1 ★ unt crita yg best1 ★ unt usaha mreka smuaTruskn usaha ya

    8. Sorry, very disappointing book. Takde isi. Byk lagi story yg boleh share pasal kopi. The short story very shallow. Grrr.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *